tisdag 25 september 2012

Italiensk kalvragu med citron


- Mamma det är väldigt likt köttfärssås, fast jättegott =)
Visst är det köttfärssås men en liten variant som piggar upp. Citronen gör att det blir syrligt och de ugnsrostade tomaterna gör att det blir en mjuk och söt smak.
Servera med massor med parmesan, pasta, piccolo oliver och ett lass förvällda och sedan smörstekta harricuvert med pinjenötter, mums!
Ingredienser:
400g köttfärs
5 vitlöksklyftor.
1 kg färska tomater
Zest från 2 citroner
Saft från 1 citron
timjan
Salt, peppar, socker, citronolivolja
Så här gjorde jag:
Sätt ugnen på ca 150 grader. Dela tomaterna i kvartar. Strö över citronolivolja, salt peppar och socker, sätt in i ugnen i ca i timme. Här infinner sig lite dö tid men det finns ju alltid något att göra... sortera tvätt, kolla mejl, ja vad vet jag.
Nåväl, skala och hacka vitlöken fint, fräs löken i olivolja tills den börja svettas, tillsätt köttfärsen och stek den brun. Salta och peppra. Ta tomaterna, mixa dom med en stavmixer. Tillsätt i grytan tillsammans med zest och citron saften. Låt allt puttra ihop medans du förbereder pastan och tillbehören. Voila! Klart att äta.
Bon appétit!