tisdag 4 september 2012

Ljummen potatissallad


I sommar har jag gjort denna potatissallad ett flertal gånger. Den passa till den mesta som tillagas på grillen och oftast äter vi bara den till grillat utan någon sås till. Även om den tar lite tid att göra så är arbetsinsatsen minimal.Tomaterna blir så söta så de fungerar som"dressing" i salladen.
Ingredienser:
1 ½ ask cocktailtomater eller mellanstora tomater
1 stor näve haricuvert (jag har alltid en stor påse i frysen)
400 g små potatisar
Så här gör man:
Sätt ugnen på 150 grader. Halvera tomaterna, lägg de i en form med den halverade sidan uppåt. Strö över socker,salt och peppar. Låt de stå i ugnen minst en timme. De ska bli lite skrynkliga.Ta ut de och låt de vila i rumstemperatur. Höj ugnen till 225 grader. Halvera småpotatisen, finns det bara stora så får man dela de fler gånger... Lägg de på bakplåtspapper med skalsidan neråt, salta och peppra.Baka av i ugnen tills de fått fin färg, ca 30 min. Under tiden så fyller du en kastrull med vatten, saltar så mycket att vattnen smakar gott. Lägg i de frusna haricuverten och koka upp. När de har kokat upp så dra av karstrullen från spisen och tillsätt 1 dl kallt vatten så kokningen avstannar. Nu kan de stå där tills potatisen är klar och förlorar varken sin spänst eller sin färg. Blanda ihop alltihopa och salladen är klar!
Bon appétit!