onsdag 19 september 2012

Ugnsbakade auberginer med russin och pinjenötter.


Det här är ett bra tillbehör till vegovänner och till dom som inte äter kolhydrater (stackarna).
Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin.
Ingredienser:
2 auberginer
olivolja
salt, peppar
1 ½ dl sultanrussin
50 g pinjenötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
500g krossade tomater
1 kanelstång
Så här gör man:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra.
Lägg dem i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25 minuter.
Hacka vitlök och gul lök. Fräs i olivolja tills löken är glansig. Tillsätt krossade tomater, hälften av russinen och kanelstången. Salta och peppra. Låt tomatblandningen koka försiktigt under lock i 10 min. Ta ut auberginerna och häll över tomatblandningen, ställ in i ugnen igen och låt det gå ytterligare 10 min. ta ut formen och strö över resterande russin och pinjenötter. Voila!
Bon appétit!