måndag 1 oktober 2012

Grönsakspasta med grillat sidfläsk


När vi var på Sardinien i somras så bodde vi hemma hos en familj på en bondgård. Vi kom dit sent och dom undrade om vi ville äta middag med dom. Kycklingen var nackad på morgonen och grönsakerna plockades direkt från landet. Vinet var producerat på gården och var så sött att man fick lägga is i och spä med lite vatten. Vino fresko kallade Angelo blandningen. Jag behöver väl knappast säga att allt var fantastiskt gott och upplevelsen oförglömlig. Pastan som Francheska bjöd på har jag nu försökt gjort hemma och jag tror att jag lyckades, gott blev det iallafall. Vi provade att grilla fläsksida till och det var inte så dumt det heller.
Ingredienser:
1 aubergine
1 zuccini
2 klyftor vitlök
1 tomat
parmesan
Pasta
citronolivolja
sidfläsk, hel i bit med ben
Så här gör man:
Hacka vitlök, aubergine, zuccini och tomat ganska fint.
Fräs vitlök, aubergine och zuccini i en stekpanna tills auberginen är riktigt mjuk. Tillsätt hackade tomaten och låt den fräsa med någon minut. Stäng av spisen och låt det hela vila medan du kokar pastan, Blandningen får då på något konstigt sätt en godare smak när den blivit ljummen. När pastan är klar så blanda i lite citronolivolja och riv i parmesan. Blanda i grönsakerna och servera.
Roger grillade fläsket till 85 grader. Han grillade indirekt med rökspån för att få en rökig smak. Kryddor på köttet var enbart flingsalt.

Bon appétit!