söndag 21 oktober 2012

Saint Jacques med citronlinguine



Bara dom som har svart bälte i pasta ätning klarar av att äta denna rätt utan att bli helt däst. Det vill säga H och jag tuggade i oss varsin stor tallrik utan problem medan R och K lutade sig tillbaka och tog sig för magen. Gemensamt var dock att alla tyckte det var super gott. Receptet hämtade jag ännu en gång från min nya kokbok, Om jag var din hemmafru.
Ingredienser:
Olivolja
12 pilgrimsmusslor
4 äggulor
2 citroner
100 g parmesan
3 dl vispgrädde
400 g linguine
50 g rom
Så här gör man:
Häll olja i en skål salta och peppra och lägg i pilgrimsmusslorna. Låt de stå och dra en stund
Vispa upp äggulorna. Riv zesten av de båda citronerna och pressa saften ur den ena. Riv parmesanen och blanda med äggulor, grädde, citronzest och saft. Ställ åt sidan.
Koka upp saltat vatten till pastan och koka enligt anvisningar. Stek under tiden pilgrimsmusslorna.
Värm tallrikarna i ugnen i 100 grader.
Blanda pastan med ägg och gräddblandningen. Lägg på pilgrimsmusslorna och rommen. Servera direkt eftersom det kallnar snabbt.
Bon appétit