fredag 23 november 2012

Kantarellpaj

Ännu är det inte vinter riktigt och fortfarande så säljs det kantareller i affären. Kunde inte låta bli dom igår så det blev en paj. Skönt med lite snabb och enkel mat. Vi åt det med charkuterier och grönsallad men det fungerar ju även gott som ett litet drinktilltugg. 
Ingredienser:
Filodeg
400g kantareller
2 scharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
2 ägg
2 dl grädde
100 gram riven parmesan
Så här gör man:
Sätt ugnen på 175 grader.Klä en springform med filodegen. Grädda i 10 min. 
Finhacka löken. Fräs i smör och tillsätt svampen. Salta och peppra. Låt det steka så svampen vattnar av sig och inte blir så slemmig. Blanda ihop ägg och grädde. Riv parmesanen grovt.
Lägg lök och svampblandningen i pajskalet häll över ägg och gräddsmeten. Strö över parmesanen.
Bon appétit!