tisdag 13 november 2012

Lammgryta

Grytor hör verkligen höst och vinter till tycker jag. De går att variera i det oändliga och passar bra med alla sorters tillbehör. Dock till denna gryta är det bra med baguette eftersom man vill få upp all god sås.
Ingredienser:
500-600 g lamm
400 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Timjan
1 tetra krossade tomater
2 dl creme fraiche eller philadelfiaost, vilket som finns i kylskåpet. kan även fungera med grädde men det är godare om det är lite syrligt.
Gör så här:
Hacka den gula löken fint, klyfta champinjonerna. Fräs svampen och löken i en gryta. Skiva lammet i bitar och fräs i en panna med salt, peppar och timjan.
Lägg i lammet i grytan och tillsätt tomaterna och creme fraichen. Låt det koka minst 1h, smaka av och när du är nöjd så dra av grytan och tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor. Servera med grönsallad och valfria kolhydrater.
Bon appétit!