torsdag 8 november 2012

Macaron framboise





Nu blir det ett gästspel här på bloggen! Karin och Noemie tog över köket igår och bakade macarons. Vad duktiga dom var! De läste, vägde, hade inte så mycket tålamod... skrattade, smakade och till slut diskade. Goda blev dom och som tur var så räckte fyllningen till macaronerna fast den var såååå goood!
Ingredienser:
Fyllning:
125g hallon
75 g strösocker
saften från en ½ citron
5 g gelantin för sylt
Macaronerna:
60 gmandelmjöl, det vill säga malen mandel.
110 g florsocker
60 g äggvitor ca 2 st som ska ha stått 1 dygn i kylskåpet (fanns inte tid för det)
20 g strösocker
karamell färg
Så här gör man:
Börja med fyllningen: Mixa bären och blanda med socker och gelantinpulvret. Koka sakta på spien i 5 min, låt det svalna och tillsätt citronen. Koka yterligare 5 min rör hela tiden. Låt fyllningen svalna. Om den blir för hård för att bre ut senare kan man alltid värma på den lite.
Mixa mandelmjöl och florsocker. Sikta blandningen över en plåt och sätt in det att rosta i ugnen i 15 min i 150 grader. Ställ det sedan att svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt strösockret lite i taget och vispa hårt.Vispa i karamell färgen. Vänd ner mandel och florsockerblandningen försigtigt! Spritsa ut på bakpapper och låt det vila i timme. Baka av i ugnen en ca 15 minuter. Låt det svalna. Montera macaronen och voila!
Bon appétit!