torsdag 6 december 2012

Kalvschnitzel med smördegsinbakat chevremos

Det är på något sätt att kroppen ställer in sig på vinter? Jag vill äta mer fett och mer kolhydrater. Kan det va vargavinter på gång?? Här kommer ett recept som man blir proppmätt på och barnen märkte inte ens att det var chevre i moset (hihi) Dom sa att det var jättegott och tog om. Man får hålla tungan i styr =) Jag serverade rödvinsås till men K påpekade att portvinsås hade också varit gott, så välj själv.
Ingredienser:
Kalvschnitzlar
parmaskinka
salvia
mjöl
salt och peppar
6 potatisar
1 ½ dl grädde
25 g smör
100g chevre
1 rulle färdig smördeg
Så här gör man:
Skala potatisen och koka den mjuk. Mosa i smör, grädde och chevre, smaka av med salt och peppar.
Rulla ut smördegen och bre på moset. Rulla ihop. Grädda i ugnen i 175 grader tills smördegen fått fin färg. ca 15 min
Banka ut kalvschnitzlarna ordentligt. Lägg en skiva parmaskinka i mellan och några blad salvia. Blanda mjöl salt och peppar och panera schnitzlarna. Stek dem i pannan. Dela dem på snedden och servera med moset uppskivat i skivor.
Bon appétit!