tisdag 11 december 2012

Pasta med sardeller, kapris, oliver och rostadpaprika

Nu har det varit alldeles för mycket maträtter som tar för lång tid och alldeles för lite pasta! Dags för lite medelhav och avbrott i julmyset. Tänk dig en skön liten trattoria med rutiga dukar, saftigt rött italienskt vin och smörsångare i bakgrunden så är omgivningen klar till denna lilla rätt =)
Ingredienser:
400 g pasta
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
2 dl passerade tomater
2 msk kapris
4-6 sardeller
2 paprikor
2 dl hackade svarta oliver
Riven parmesan ost
Så här gör man:
Sätt ugnen på grill och grilla paprikorna runt om tills de blir svarta. Låt de svala och skala sedan paprikorna.
Mixa paprikorna. Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja. Hacka kapris, sardeller och oliver. Tillsätt alltsammans + vitt vin och de passerade tomaterna. Låt det koka 10 minuter. Koka under tiden pastan.
Smaka av såsen och tillsätt eventuellt salt och peppar. Blanda pasta med såsen och riv parmesan ost över.
Bon appétit!