tisdag 4 december 2012

Rödvinsås

Har man en god köttbit så vad är väl godare en en rödvinssås? Jag vet inte men rödvinssås känns lite vintrigt precis som kött och potatis. Jag har iallafall kommit fram till att man behöver inte vara så noga när man gör en rödvinssås. Det är bara att smaka av och tillföra lite mer av det som behövs. Men grunden är för mig den samma.
Ingredienser:
5 dl rödvin
2 morötter
1 gyl lök
1 kvist rosmarin eller timjan
1 buljongtärning
Smakförbättrare på slutet, balsamikovinäger och rödvin.
majzena
Så här gör man:
Skala lök och morötter. Skär dom i biter och lägg dem i en kastrull. Plutta ner buljongtärningen och rosmarin kvisten. Låt det hela reducera till halva mängden. Sila av såsen och smaka av. Oftast tycker jag att det då behövs en skvätt balsamvinäger och en skvätt vin till, så såsen får lite sting. Salta och peppra eventuellt lite till och red såsen med majzena.
Bon appétit!