lördag 1 december 2012

Saffran och chokladskorpor

Julstök hela dagen och nu börjar det bli riktigt mysigt här. De sålde granar på lilla H:s skola så det blev en adventsgran för oss i år. Den lyser så fint nu utanför köksfönstret.
R ska bjuda på adventsficka och den här gången blev det skorpor. Vi får se hur det går hem imorgon. Det här receptet blir 40-50 st så hälften sparade jag hemma =) Gott till både kaffe och glögg.
Ingredienser:
120 g sötmandel
1 g saffran (+ 1 sockerbit att stöta med mortel)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad grovhackad
Så här gör man:
Mal 1/3 av mandeln fint, grovhacka resten.
Blanda mandel, ägg, socker, salt och saffran. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt den lätt mjölade chokladen. Blanda i resten av mjölet men var vaksam på att det inte blir för mycket. Rulla i längder. Grädda i 180 grader i 15-20 min
Låt det svalna. skär sedan i skivor och torka i ugnen i 100 grader
Bon appétit!
Lite julstämnings höjare=)