tisdag 22 januari 2013

Pasta med kall rom och laxsås

Vardagsmat, sån mat som ska gå fort och vara god Det är sannerligen inte alltid en lätt combo. Men när jag satt i bilen igår så kom jag plötsligt att tänka på en rätt som Mia bjöd på för ca 2 år sedan. Enkel snabb och jättegod! Vet inte riktigt om jag kommer ihåg hur hon gjorde men jag tror det var något sånt här:
Ingredienser:
1 burk röd rom
200 g rökt lax
en rejäl bunt ruccola-sallad
Creme fraiche ca 2 dl
1 scharlotten lök, stor
Pasta
Så här gör man:
Skär laxen i små bitar. Hacka löken fint. Hacka ruccolan. Blanda lax. lök, ruccola rom och creme fraiche i en skål. Smaka av och salta och peppra eventuellt.
Koka pastan enligt anvisningar.
Lägg upp på fat och ta en rejäl klick sås på. Mums!
Bon appétit!
Ps  röran passar säkert även utmärkt på en bakad potatis eller varför inte på små snittar.