tisdag 29 januari 2013

Puylinser, rostad paprika och getost

Puylinser, en fransk specialitet från Massif central. Ett vanligt tillbehör här i Frankrike både som varma och kalla. Jag tycker dom är jättegoda för dom är lite peppriga i smaken. Har läst om att vi äter alldeles för mycket kött och jag håller med därför dags för lite vegetariskt. Så den här rätten fungerar alldeles utmärkt som huvudrätt men kan också serveras som tillbehör till fisk eller varför inte kött. Fast det verkar ju vara en dålig idé =)
Ingredienser:
3 röda paprikor
175 g puylinser
1 rödlök
4 msk soltorkade tomater
100 g getost
4 msk hackad persilja
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar
Så här gör man:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta paprikorna i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något och lägg dom i en plastpåse. När de är svala, dra bort skalet och ta bort kärnorna. Skär dem sedan i strimlor.
Skölj linserna och koka i 3½ dl vatten med en hel rödlök och salt. Koka ca 15 minuter. Häll av vattnet.
Grovhacka rödlöken och de soltorkade tomaterna. Smula get osten och blanda lök, paprika och tomater med de varma linserna. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar.
Bon appétit!