fredag 22 februari 2013

Lax-cheviche med mango och koriander

Äntligen fredag och lov! Varför då inte börja kvällen med lite bubbel och cheviche? Dessa härliga förrätter står just nu och gottar sig i kylskåpet i väntan på att barnen ska bli klara med läxor och R komma hem från jobbet. Så snart smäller korken och vi skålar lite extra för morfar som fyller år idag, hipp hipp. 

Ingredienser:
200 gram lax ( som varit fryst om man inte hittar pinfärsk)
1 lime, skal + saft
2 tsk sambal oelek
salt
½ mango 
½ avokado
1/4 röd paprika
färsk koriander

Gör så här:
Skär mango, lax, avokado, och paprika i lika stora tärningar. Lägg det i en skål
Riv skalet av limen och pressa i saften. Blanda i sambal oelek och smaka av med salt. Hacka i en näve koriander. Blanda. Låt blandningen stå i ca 3 timmar.

Bon appétit 




Osså lite partymusik förstås :) Trevlig helg!