torsdag 14 februari 2013

Laxburgare med mangoyoghurt och sötpotatis

Igår blev det hamburgare på ett lite ovanligare vis. Klart mycket godare än vanliga hamburgare tyckte både jag och R!
Ingredienser:

Burgarna:
600- 700 g laxfile
½ gul lök
½ dl hacka koriander ( jag hittade ingen i affären så jag tog 5 cm färsk ingefära riven)
1 ägg
salt, peppar

Mangoyoghurt
1 mango,fintärnad
2 dl grekisk yoghurt
2 krm sambal oelek
rivet skal av 1 lime
1 tsk flytande honung
salt

Sötpotatis frites.
500 g sötpotatis
olja
salt
Servera med grillat bröd, sallad, avokado, tomat och rödlök.

Så här gör man: 
Blanda samtliga ingredienser till såsen och ställ kallt.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i långa klyftor. Lägg klyftorne i en form och ringla olja över. Salta. Baka av i ugnen ca 30-40 min. Tills det fått fin färg.
Mixa, laxen grovt. Blanda färsen med det hackade löken, koriander (alt ingefära). Tillsätt ägget, salta och peppra. Forma 4 biffar. Stek dem i smör. Fixa i ordning en härlig hamburgertallrik med alla tillbehör!

Bon appétit!