söndag 10 februari 2013

Torskrygg med kapris,rödbetor,bacon och skirat smör

Inte klokt vad det är billigt med torsk här! Köpte igår torskrygg på extrapris för 12 euro kilot. Stora fina filéer, je profite! Barnen inte lika glada men dom tycker att det är ganska gott ändå =) Konstigt här är att rödbetor säljs färdigkokta i affären i lösvikt??? Har bara hittat färska rödbetor på marknaden och det är mycket godare att koka rödbetorna själv. Men nu blev det färdigkoka.
Ingredienser:
700 g torskrygg
kapris
rödbetor
50 g smör
150 g bacon
salt, peppar
Kokt potatis och sallad som tillbehör
Så här gör man:
Börja med att skala och koka potatisen.Koka rödbetor om du har fått tag på okokta.  Stek bacon och lägg på hushållspapper för att fettet ska rinna av. Stek torsken i smör på ganska hög värme så den får fin färg. Sätt sen in den i ugnen i en 150 grader så den får bli klar. Jag brukar peta lite på den så jag ser att den börjar skiva sig.
Smält smöret. Hacka rödbetorna. Lägg upp fisken på tallrikar och strö över, bacon, rödbetor och kapris. Häll lite smör över. Servera med kokt potatis och grönsallad.
Bon appétit!