lördag 2 februari 2013

Vaniljpäronsalsa

Man skulle kunna tro att vi äter jättemycket ost nu när vi bor i Frankrike. Men faktum är att vi oftast bara har en ost i taget hemma. Igår så blev det iallafall ostbricka till efterätt med grönsallad, bröd och en söt päronsalsa som tillbehör. Min favvo blev Saint Auguren på bröd med sallad och salsa. En riktigt bra combo som rekommenderas starkt!
Ingredienser:
1 ½ dl vitt vin
3/4 dl honung
3/4 dl gula russin
½ vaniljstång
3 fasta päron
Så här gör man:
Häll vin, honung, russin i en kastrull och koka upp. dela vaniljstången och låt den koka med.Låt lagen koka tills den blir simmig.  Skala päronen och kärna ur. Skär i bitar. Lägg bitarna i lagen och låt det hela koka tills päronen är mjuka och det nästan kokat torrt. Häll blandningen i en burk och låt det svalna.
Bon appétit!