tisdag 19 februari 2013

Vegetarisk lasagne med mandelpesto


Dags för lite vegomat igen. Vet inte om det är så mycket nyttigare men det känns bra och är gott, så det är väl bra då. Gott med nötter, var fortfarande mätt i morse.

Ingredienser:
1½ dl mandel
2 gula lökar
2 burkar kronärtskockbotnar
4 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 zucchini
4 tomater
basilika
25 g smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven parmesan ost
färska lasagneplattor

Gör så här:
Rosta mandlarna i en torr stekpanna så de får färg.
Hacka löken, stek den i lite olja, grov hacka kronärtskocksbottnarna och låt den steka med. Låt det steka tills löken blivit mjuk.
Mixa mandel, lök och kronärtskocksbottnarna till en pesto.Tillsätt en kllick smör, salta och peppra
Finhacka vitlöken, hacka auberginen och zucchinin. Stek på medel värme i smör. Hacka tomaterna och låt även de steka med. Låt det steka till auberginen är mjuk, salta och peppra.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och lite av mjölken i taget under vispning. Låt såsen koka ihop men bränn den inte, vispa hela tiden.
Riv parmesanen och tillsätt i såsen.
ta en ugnfast form och varva alla fyllningar. Börja med ostsås, lasagneplattor, grönsaksröra, mandelpesto, ostsås, lasagneplatta osv. Avsluta med ett lager ostsås
Grädda i 180 grader i 30 min.

Bon appétit!