måndag 11 mars 2013

Italienska tapas

Man skulle kunna tro att vi tröttnat på italiensk mat efter ätit 2 rätters till lunch och 4 rätters till middag varje dag i en vecka. Men inte då! I eftermiddags så var det dags igen... Torkad saliccia, italiensk fårost, rökt torkad lammfile, stora oliver och en liten tomatblandning så man kunde göra sig en bruchetta. Enkelt och gott. 

Ingredienser till bruchetta:
baguette
små tomater på kvist
färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
olivolja
citronolivolja
vit balsamvinäger
salt, peppar (ev lite socker)

Så här gör man:
Skiva baguetten i skivor. Ringla lite olivolja över och grilla i ugnen i 225 grader tills de får lite färg. Dela en vitlöksklyfta och gnid in baguette skivorna. 
Dela tomaterna i klyftor och lägg i en skål. Hacka lite färsk rosmarin fint. Blanda rosmarinen, tomaterna och pressa i en liten vitlöksklyfta.
Salta peppar, häll på lite citronolivolja och lite vit balsamvinäger. Smaka av. Är tomaterna inte tillräckligt söta så strö i lite socker. Låt blandningen dra en stund. 
Lägg tomaterna på brödet och volia!

Bon appétit!


Inte så lätt att hinna ta kort på det här fartmonstret!