tisdag 9 april 2013

Fetaost sallad med parmalindad mango, kokos och rostade hasselnötter

Ett litet blogginlägg innan vi får finbesök. Mormor och morfar kommer =) K har plockat blommor i trädgården och pyntat i gästrummet. Så där är nu så vårigt och fint.
Vårig nästan somrig är denna sallad. Varm mango var verkligen jättegott. Roligt med en lite annorlunda salladskombination.

Ingredienser:
1 mogen mango
6-8 tunna skivor parmaskinka
1 röd lök
1 dl kokos
1 dl hasselnötter
1 ask fetaost ( 250 g)
blandsallad

Till servering: olivolja och crema di balsamico

Gör så här:
Sätt ugnen på grillvärme 225 grader.
Skala mangon och dela den i båtar. Linda in varje klyfta med parmaskinka
Lägg dom på bakplåtspapper i en form och ringla lite olja över.
Grilla i 15- 20 min eller tills skinkan fått färg.
Rosta kokosen i en torr stekpanna.
hacka hasselnötterna och rosta även dom i en torr stekpanna.
Skala och strimla löken.
Lägg upp salladen på ett fat.
Strö ut löken, lägg ut mangoskivorna och smula över fetaost. Strö ut kokosen och hasselnötterna
Ringla över balsamico och olivolja.

Bon appétit!

Meteo har lovat 18 grader i helgen! Troligtvis blir det inte lika mycket sol som på den här videon. Men låten har ett sånt skönt gung och ger en härlig sommarkänsla. Så man kan ju drömma lite..