torsdag 18 april 2013

Kronärtskockssoppa med mascarpone och hasselnötter

 
De ringde från K skola och bad mig hämta henne för att hon gjort illa sin fot. Det blev en hel eftermiddag hos läkare och röntgen! Men inget brutet men en vrickad fotled! Stödskena och värktabletter! Fransmännen är verkligen seriösa! 2 dagar kvar till skidåkning i Chamonix, räknas slalompjäxa som stödskena??? 
Önskar att det skulle funnit kvar av den här soppan men det gör det inte så det får bli Mc ikväll.

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar
2 burkar kronärtskockshjärtan
1 liter grönsaksbuljong
250 g mascarponeost
salt, peppar
1 dl hasselnötter
färsk timjan

Så här gör man:
Skala löken och vitlöken och finhacka. Fräs i smör.
Skala potatisen och skär den i tärningar.
Lägg ner potatis och kronärtskockorna i kastrullen. Åk låt det fräsa men löken en liten stund.
Tillsätt buljong och låt det koka tills potatisen blir mjuk.
Mixa soppan slät.
Tillsätt hälften av mascarponen.
Salta och peppra.
Rosta hasselnötterna och grovhacka dom.
Servera i skålar med en klick mascarpone och strö över nötter.
Repa lite färsk timjan över.

Bon appétit!