tisdag 21 maj 2013

Citron och rosmarin tosk med jordärtskockspure

Den här rätten kanske inte ser mycket ut för världen men den var rackarns så god. Citron och rosmarin till fisk var helt enkelt jättegott. Helt klart en ny favorit.

Ingredienser:
ca 600 g torskfile
50 g smör
½ citron, skal och saft
3 kvistar rosmarin
salt och peppar

Jordärtskockspuré:
500 g jordärtskockor
1 stor potatis
ca 1 dl grädde och en klick smör
salt och peppar

Gör så här:
Moset:
Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka under lock till det blir mjukt, ca 20 minuter.
Häll bort vattnet. Mixa till mos och tillsätt grädde och en klick smör. Smaksätt med salt och peppar.
Fisken:
Smält smöret. Blanda ner hackad rosmarin samt skal och saft av citronen.
Häll lite av smöret i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Lägg den i formen och häll över resterande smör.
Stek i ungen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Servera med kokt sparris, haricovert eller sockerärtor

Bon appetit!