onsdag 15 maj 2013

Lax med senapsslungad färskpotatis

Nu har färskpotatisen från Noirmoutier kommit och är sådär liten och söt. Egentligen kanske synd att ha sås på potatisen men, men. Gott var det och snabblagat. Kvällen ägnades åt eurovisionen och det är ju extra roligt nu när Sverige är värd. Många länder att heja på för oss i år, Sverige, Frankrike och Nederländerna. Har ingen favorit men det är ju ett roligt spectacle. 

Ingredienser:

700 g laxfilé

800 g färskpotatis

Senapssåsen:
1 dl crème fraiche
2 msk fransk senap
2 msk majonnäs
1 knippa finhackad gräslök
4 schalottenlökar, finhackade

Grönsallad
1 knippa dill
8 soltorkade tomater i olja

Så här gör man:
Koka färskpotatisen ha med stjälkarna från dillen.
Salta och peppra laxen. Stek i panna med smör så den får fin färg. Lägg bitarna på ett ugnsfast fat och låt laxen gå klart i ugnen på 150 grader.
Blanda ihop ingredienserna till senapssåsen.
Dela de potatisar som är lite större, blanda potatisen med såsen.
Skölj sallad och dela i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över vipporna från dillen och hacka de soltorkade tomaterna. Oljan på tomaterna kommer då rinna ner över dillen och salladen som en dressing.
Servera och njut!

Bon appétit!