onsdag 28 augusti 2013

Färska småtomater, sardeller och pasta

På plats i Nederländerna och full fart på en gång. Massor av intryck och det holländska köket verkar spreta åt alla möjliga håll. Holländarna är ju ett handelsfolk och har tagit med sig influenser från hela världen, så det känns som de flesta kök är representerade.
Vår lilla stad har marknad varje tisdag och det bästa där är nog grönsakerna och blommorna.
Hittade finfina tomater som fick bli grund till denna snabblagade och väldigt goda rätt.
Pasta, basilika och söta tomater, vad kan gå fel?

Ingredienser:

750 g småtomater, inte cocktail utan dom som är lite större.
1 burk sardeller ca 50 g finhackade
1 tsk salt
1 tsk socker
2 vitlöksklyftor, pressade
300 g spagetti
1 kruka basilika
3 msk olivolja

Gör så här:

Dela tomaterna på hälften och lägg dom i en bunke. Ta i händerna och krama ur/till tomaterna.
Blanda i salt, socker, vitlök och hackade sardeller. Blanda om.
Låt tomaterna stå i en timme i rumstemperatur.
Koka pastan enligt anvisningar.
Skär basilika bladen grovt blanda i dom i tomatblandningen och tillsätt olivoljan.
Blanda tomatblandingen med pastan!

Eet smakelijk!