torsdag 29 augusti 2013

Kikärtsburgare med koriander

Ibland blir jag bara helt galet sugen på falafel. Det är bara så gott. Det här är en variant som är lätt att göra men minst lika god. Ja det kanske vi inte är helt överens om det i den här familjen men mina småttingar fick fylla sina pitabröd med annat. Så alla blev nöjda till slut.
Receptet är till fyra men det går utmärkt att dela =)

Ingredienser:
2 burkar kikärtor
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 kruka koriander
1 tsk spiskummin
½ tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
salt
olja till stekning

Tillbehör: 
Pitabröd
Sallad
rödlök
lime i skivor
sockerärtor
Turkisk yoghurt som jag smaksatt med vitlök, salt, peppar och lite olivolja.

Gör så här:
Häll av ärtorna i ett durkslag.
Lägg dom i en bunke och tillsätt alla ingredienser utom mjölet.
Mixa ihop till en jämn smet. Tillsätt mjölet och forma biffar.
Stek i olja och servera med alla tillbehör.

Eet smakelijk!
Vad passar bättre till den här maträtten än Timbuktu, En high 5 & 1 falafel