onsdag 2 oktober 2013

Äppelkräm

Höst! Ett litet äppelträd växer på vår tomt och dom äpplena är klara nu. Friska och goda i smaken är dom och nu ligger dom på en bricka i garaget för att ätas och inte användas till efterrätter. Alltså användes köpeäpplen till krämen... men dom är ju goda dom med =)

Ingredienser:

1 kg äpplen
4 dl vatten
½ dl socker
½ pressad citron
Ca 2 msk majzena eller potatismjöl
Om man vill ½ vaniljstång eller 1 kanelstång

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena.
Skär dom i tärningar och lägg dom i en kastrull.
Häll på vatten, socker och citronsaft.
Lägg i vaniljstång eller kanelstång.
Koka under lock tills äpplena är mjuka.
Smaka av med eventuellt lite mer socker
Blanda potatismjölet med vatten och vispa i  krämen.
Låt krämen koka upp och häll sedan den varma krämen i en skål.

Eet smaklijk!