måndag 25 november 2013

Café Gourmand

50.000 sidvyer!!!! Det är så roligt !
Tack, tack, tack alla för att ni använder recepten! 
Fina, fina bloggvänner, ursäkta att det varit så dåligt med uppdateringar, bättring lovas! Nu firar jag iallafall med att lägga ut det här receptet som jag gjorde när vi hade inflyttningsfest. Tema var Frankrike och vad passade då bättre än denna överambitiösa efterrätt? Mycket jobb men allt går att förbereda dagen innan så till servering behövs bara att bränna på brûléerna.

Café Gourmand till 18 st:


Chocolate Chip Brownies

Ingredienser:

175 g smör
3 dl strösocker
1½ dl cacao
½ dl sirap
3 ägg
1½ dl mjöl
200 g vit choklad

Fudge glaze:
1½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
½ dl sirap
½ tsk malen ingefära
200 g mörk choklad 70%
valnötter till garnering

Så här gör man:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker.
Blanda i cacao och sirap.
Rör ner ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet.
Hacka den vita chokladen grovt och vänd ner i smeten
Täck en form A4 stor form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i ca 15-25 min. Den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.

Gör fudgen:
Koka upp grädde, mjölk, sirap och ingefära.
Ta av från plattan och rör ner chokladen som du hackat i bitar.
Låt chokladen smälta och rör till en jämn smet.
Bre ut över kakan och lägg ut valnötter i jämna rader så det blir lätt att skära rutor.
Låt det svalna i kylen.


Hallonmousse 

Moussen:
400 g frysta hallon
4 gelatinblad
1 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 dl vispgrädde

Gelélock:
2 gelatinblad
1 dl vatten 
3 msk socker
0,5 dl saft av passerade hallonen från moussen

Färska hallon till garnering

Gör så här:
Moussen:
Passera hallonen genom en finmaskig sil så att alla kärnor kommer bort.
Spara undan ½ dl till gelélocket.
Koka upp vatten och socker tills det blir genomskinligt.
Lägg i gelatinbladen och låt som smälta.
Låt blandningen svalna.
Vispa grädde
blanda grädde med passerade hallonen och blanda till en jämn smet.
Häll i gelatinblandingen och rör om ordentligt.
Häll upp i små serveringsglas och låt det stå 1 timme i kylen.

Gelélocket:
värm vatten, hallonsaft och socker tills sockret löst sig.
Tillsätt gelatinbladen och rör tills dom är smälta.
Låt blandningen svala något och häll sedan över moussen.
Garnera med färska hallon.





Eet smaklijk!


Åsså knäppa familjen...!!!