torsdag 5 december 2013

Friterade kycklingbollar med sötstark sås

Barnen och jag hade tapas tillverkning i fredags, då gjorde vi bland annat det här som blev en riktig höjdare. Så himla gott och såsen bara mmmmm.  När R kom hem trodde han de var bitterballen men det får vi prova en annan gång.

Ingredienser:
300 g kycklingfärs
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 ägg
2 msk sesamfrö
1 dl ströbröd
olja till fritering

Dipsås:
2 dl russin
2 dl vatten
2 msk socker
2 msk vinäger
1 tsk sambal oelek

Gör så här:
Blanda kycklingfärs, salt, sambal oelek, finhackad schalottenlök och ägg till en jämn smet.
Blanda ströbröd och sesamfrön på en tallrik
Forma små bollar av färsen och rulla dom i ströbröd och sesamfrö-blandningen.
Värm oljan och fritera i 2-3 minuter.
Ta upp och låt de rinna av på hushållspapper.
Dipsåsen:
koka upp vatten och russin i en kastrull.
Låt de sjuda tills russinen blivit mjuka
Blanda i socker, vinäger och sambal oelek.
Mixa till en jämn sås.

Eet smaklijk!

Såå lite fredagsmusik, Syster Sol med Dirty Jens.
I like!