lördag 18 januari 2014

Patatas bravas med salsa brava


Bestående minnet av gårdagens tapas frosseri blev patatasen. Första gången vi gjorde det men definitivt inte den sista. Faktum var att R och jag gjorde så många tapas att vi glömde en i kylskåpet! Fast det gör inget vi tar den idag. Det blir mer salsa än vad som kan läggas på potatisen men servera det i en skål för det är mums på bröd.

Ingredienser:
400 g potatis
olivolja
salt och peppar

Salsa:
400 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk sambal oelek
1 dl mandel
3-4 sardeller
olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna potatisen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Fräs potatisen så den får färg.
Lägg potatisen i en ugnsfast form eller på bakplåtspapper.
Låt den bli klar i ugnen.
Salsan:
Finhacka vitlök, sardeller och mandel.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs försiktigt vitlök, sambal oelek och sardeller.
Tillsätt passerade tomater och mandel.
Låt det småputtra i 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp potatisen i skålar och häll en klick salsa över. Servera extra salsa i en skål bredvid.

Eet smakelijk!