torsdag 6 februari 2014

Torskgryta med chorizo



Lite vardagsmat igen och det här är verkligen en rätt för Torbjörn. Lättlagad! En rolig och god variant på fisksoppa med lite sting. Jag åt 3 portioner så det beskriver väl rätt bra vad jag tyckte =)

Ingredienser för 2 (tonåringarna schappade middagen)
1 vitlöksklyftor
1 gul lök
100 g chorizo korv
1 burk krossade tomater
1 morot
1 stjälkselleri stjälk
2½ dl kyckling buljong
3/4 dl torrt vitt vin
300 g potatis
lite rosmarin
200 g torskrygg
ca ½ citron

Gör så här:
Finhacka vitlök och lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och bryn löken försiktigt.
Skiva selleri och morötter.
Låt dem fräsa med löken.
Slanta korven och låt även den steka med.
Tillsätt tomatkross, vin och buljong.
Tillsätt lite torkad rosmarin.
Skala potatisen och skär i bitar.
Tillsätt i grytan och låt det koka under lock tills potatisen blivit mjuk.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Dela torsken i lagom bitar.
Dra av kastrullen från spisen och tillsätt fisken. Ror om försiktigt och sätt på locket.
Låt grytan vila i 5 minuter( medans du dukar bordet)

Eet smakelijk!