torsdag 10 april 2014

Aprikos och citronbulgur

Grill säsongen är som sagt i full gång och R har kompletterat grillfamiljen med en Smokey Joe. Vi provade kyckling först med lite rubb och det var vansinnigt gott. Men med grillat så kommer förstås frågan: Vad ska vi ha till? Hittade det här tillbehöret som visade sig vara en hit. Men ett tips. Överdosera inte ingefäran för då blir det minst sagt starkt... Tror även att det kommer passa utmärkt till grillad fisk!

Ingredienser till 2 personer 
50 g bulgur
1 gul lök
1 vitlökslyfta
1-2 cm ingefära
olivolja
½ tsk kanel
I bunt koriander
1 citron
2 ms flagad mandel
6 torkade aprikoser
salt och peppar

Gör så här:
Hacka vitlök, lök och ingefära.
Fräs i en stekpanna med olivolja tills de mjuknar.
Koka bulgur enligt förpackningen. Låt det stå och ånga av sig sått att det inte är så blött.
Hacka aprikoser och koriander.
Riv citronskal och pressa ur saften
Blanda ihop samtliga ingredienser.
Gör ett aluminium paket.
Lägg det på grillen  indirekt värme 15 min eller i ugnen 175 grader 15 minuter.

Eet smakelij!