onsdag 9 april 2014

Mazarinkaka med toscatäcke

Men hur gott var det här då?? Mazarin=gott, toscatäcke=gott, choklad=gott. Sammantaget alltså, jättegott. Fråga R som hade svårigheter att hålla en måttlig konsumtion av denna...Den var dock så mastig att nästa gång gör jag halv sats.

Ingredienser:
mördeg:
100 g smör
1 msk socker
3 dl mjöl
1 äggula

50 g choklad

Fyllning:
200 g mandelmassa
50 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 msk mjöl
½ tsk bakpulver

Tosca:
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
150 g skållad mandel. Jag använde både hela, halva och flagad

Gör så här:
Blanda mördegen och tryck ut den i en springform.
Ställ den klädda formen i frysen i 30 min.
Sätt ungen på 200 grader och grädda 10 minuter.

Ta ut formen och riv choklad över pajbotten.

Riv mandelmassan, blanda med smöret.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till sist i mjölet och bakpulvret.
Fyll pajskalet och grädda ytterligare 12 minuter.

Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Blanda smör, socker,mjöl och grädde i en kastrull och värm tills det tjocknar.
Tillsätt mandeln i blandningen.
Bre toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10-15 min, tills den fått fin färg.
Låt kakan svalna.

Koka kaffe och njut!