torsdag 12 juni 2014

Saltimbocca variant med krämig pasta och vitlöksbröd crumbel

Det här var en riktig höjdare. Snabb att göra och extra god med "brödströsslet" barnen älskade det. Absolut en ny favorit och enkelt för de som inte gillar spenat att peta bort den... 

Ingredienser:
4 fläskschnitzlar
4 parmaskinka skivor
Basilika blad
2 msk smör
1 dl vin
2 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
15 cm baguette 
200 g spenat
1 dl grädde
50 g parmesan
300 g tagliatelle

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skiva baguetten i skivor.
Blanda olivolja och 1 pressad vitlöksklyfta.
Bred på brödskivorna, salta och peppra.
Sätt in i ugnen tills de fått färg och blivit knapriga.
Låt de svalna.
Lägg ut schnitzelskivorna och lägg parmaskinkan på.
Lägg på basilika blad, rulla ihop och försegla med en tandpetare.
Smält smöret i en stekpanna.
Bryn rulladerna runt om.
Finhacka den andra vitlöksklyftan.
Vrid ner temperaturen och tillsätt vitlöken runt rulladerna.
Låt det steka någon minut.
Tillsätt vinet, sätt på ett lock och låt det mumsa i ca 5 minuter.
Koka pastan under tiden.
Häll av pastan, ta ur rulladerna och lägg dom på ett fat.
Tillsätt grädden i vinsåsen och rör om.
Tillsätt pastan och bladspenaten.
Låt de steka/koka ihop i 3 minuter.
Mixa vitlöksbröden till strössel.
Servera rullader och pastan med brödströssel och riven parmesan, mums!

Eet smakelijk!