tisdag 24 juni 2014

Varm vattenmelonsallad med rökta kycklinglår

 
På något sätt har sommaren kommit av sig. Vad hände? Vi sitter åter igen inne och äter middag, inte bra. Men vissa varma solglimtar kommer och då passar vi på att njuta. Njuta hoppas jag att vi kommer att få tillfällen att göra av denna rätt flera gånger i sommar. Varm vattenmelon var en helt ny intressant och god upplevelse och det är ju alltid roligt att få använda vår rök. Om man inte har en rök så kan man ju alltid grilla indirekt i klotgrillen med lite blötlagda rökspån. Fast det där är ju faktiskt R:s avdelning så det är inget jag fördjupar mig mer i =)

Ingredienser:k 

Kycklingen:
900 g kycklinglårfiléer
2 citroner (skalet)
3 msk hackad rosmarin
Salt och peppar
Steksnöre

Melonsalladen:
½ vattenmelon
ruccolasallad
½ paket fetaost
1 bunt mynta
½ dl rostade nötter ( typ pumpa, solrosfrön, pinjenötter)

Salladsdressing:
½ citron( skal och saft)
3/4 dl olivolja
1 msk honung
salt, peppar



Gör så här:
Riv skalet på citronerna och finhacka rosmarinen.
Salta och peppar kycklingen på in och utsidan.
Gnid in citronskal och rosmarin inuti kycklingen.
Rulla ihop varje lår och knyt ihop med steksnöre.
Rök eller grilla tills kycklingen är 74 grader i innetemperatur.

Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Smaka av så den blir tillräckligt syrlig, annars ta i lite mer citron.
Skiva melonen i skivor, salta.
Grilla på hög värme 1-2 minuter på varje sida.
Skär av skalet och dela melonen i bitar.
Lägg ruccolan på ett fat, sprid ut melonen.
Smula över feta osten.
Hacka mynta och sprid över.
Strö över nötterna och till sist häll över dressingen.

Eet smakelijk!