fredag 29 augusti 2014

Blåbärscheescake

Mer sommarminnen. 
S som var med oss hela sommaren påminde mig i helgen om att den här kakan var god. Men den tog ju slut så fort. Den skulle räcka till 8 personer men vi var 9 så det kanske blev lite snålt, speciell eftersom det  var en hel del tonåringar.....

Ingredienser:

200 g digestivekex
100 g smör

5 dl creme fraiche
500 g philadelphia ost
2 gelatinblad
1 dl florsocker
rivet skal från 1 citron
4 dl blåbär

Gör så här:

Mixa digestivekexen.
Smält smöret.
Blanda ihop smöret med kexen och tryck ut det i en form med löstagbara kanter.

Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa ihop creme fraiche med philadelphia osten.
Värm lite vatten i en kastrull, tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta.
Tillsätt gelatinet i ostblandingen.
Smaksätt med rivet citronskal och florsocker.
Häll i hälften av blåbären.
Häll smeten i formen och låt det stå i kylskåpet minst 3 timmar. Gärna över natten.
Dekorera med resterande blåbär.

Se till att vara framme och få dig en bit innan det är slut!