fredag 19 december 2014

Saffranspannacotta med färska hallon

Vi hade glöggmingel hemma härom veckan. Vi bjöd på lite olika små tapas och även efterrätten blev små olika smådesserter. Juliga, goda och vackra blev dessa. Även praktiska att förbereda.

Ingredienser till 4 p eller till 10 små mumsbitar:
½ vaniljstång
0,5 g saffran
3 dl grädde
zest från 1 lime
½ dl socker
2 gelatinblad.

Gör så här:
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Lägg saffranen i en mortel och mortla den med en sockerbit.
Häll i grädden i en kastrull och tillsätt vaniljstång + frön, socker, saffran och  lime zest.
Koka upp blandningen och dra av kastrullen när det kokat upp.
Lägg gelatin bladen i vatten, ca 5 min.
Lägg i bladen i gräddblandningen och låt det koka upp igen under omrörning,
Häll upp i glas.
Låt de stå ett par timmar i kylskåpet.
Garnera med färska hallon.

Eet smakelijk!