onsdag 4 februari 2015

Snabblagad italienskkyckling med parmaskinka och bruchettasmak

Hm,har stått flera gånger i affärer och undrat över burkar med bruchettakrydda..
Vad är det? Vad har man det till? Jo jag förstår att man ska tillsätta olja och vatten och låta det dra men? Kan det verkligen vara gott. Men så läste jag ett recept där man kunde använda kryddblandningen i sås, hm smart. Måste prövas och resultatet blev lysande. Det vill säga alla åt som hästar, och det är väl det bästa betyget. Receptet är även superlätt och snabbt vilket kan ju minst sagt underlätta ibland 😜

Ingredienser (4p)
8 st kycklinglårfilé 
4 parmaskinka bitar
2 dl grädde
2dl crème fraiche
0,75 dl bruchettakrydda 
Kycklingfond ca 1,5 msk

Servera med pasta/ris och sallad

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Dela parmaskinkskivorna på hälften. 
Rulla in skinkan i kycklingen.
Lägg det i en form med skarven nedåt.
Salta och peppra.
Ställ in i ugnen och låt det gå 10 min
Medan kycklingen är i ugnen så gör du såsen.
Häll grädde, crème fraiche och bruchettakrydda i en kastrull.
Låt det koka upp och smaka av med kycklingfond.
Häll såsen över kyckling.
Sänk värmen till 180 grader.
Låt kycklingen gå 10 -15 min till
Koka ris eller pasta under tiden.

Eet smakelijk!