söndag 8 februari 2015

Zucchinibiffar ett supertillbehör!

Vi va i Österrike förra veckan och åkte skidor men efter bara typ två dagar började den österrikiska maten bli lite väl tung. Men då hittade vi en grekisk restaurang. Lite roligt var det dock för att vi tror inte att servitrisen riktigt hade förstått att restaurangen var grekisk. Hon var nämligen sminkad som Kleopatra... Iallafall maten var god och i köken jobbade en grekisk kock.
På det kalla buffébordet hittade vi jätteläckra zucchinibiffar.
Sagt och gjort detta behövdes pröva fram ett recept när vi kom hem. Vi blev nöjda med resultatet och det här kommer vi göra många gånger som grilltillbehör. 
Det bästa är även att dom är som bäst kalla med tzatziki 

Ingredienser till ca 10 biffar:
2 zucchini
100 g kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk sambal oelek
3 msk mjöl
Salt
Olja till stekning.

Gör så här:
Riv zucchini, salta och lägg det i ett durkslag i 15-20 min
Skölj av kickärtorna.
Mixa ärtorna till en slät massa.
Blanda i en bunke, ägg, mjöl, kickärtorna och kryddorna.
Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda ner i smeten.
Forma biffar och stek dem i olja.
Låt dom svala och servera med tsatsiki!

Eet smakelijk!