tisdag 10 mars 2015

Ljummen "rödbetssallad" med rostade valnötter, chevre och sirapsvinägrett

Hittade igår en förpackning med rödbetor men i andra färger....Men 4/6 var vita...Jag hade hoppas på polkabetor med mera. Nåväl, denna rätt kan göras färggrannare men smaken är den samma, det vill säga god! Vi åt hel grillad kyckling till, god combo.

Ingredienser:
4 normalstora rödbetor
150 gram chevre
1/2dl torkade tranbär
Ruccola
Flingsalt

Vinägrett:
1/2dl olivolja
1 msk balsamvinäger
2 msk sirap
Salt, peppar

Valnötter:
1 msk smör
1 dl valnötter
1 krm chiliflakes
1 krm kanel
Salt

Gör så här:
Koka betorna, tar ca 30-40 min
Skala dom under rinnande kallt vatten.
Skiva i skivor och ber ut dom på ett fat,strö över flingsalt.
Strö ut ruccola
Smula över chevren och häll på de torkade tranbären.
Blanda ingredienserna till vinägretten och ringla över.
Stek försiktigt valnötterna med kryddorna och lägg de till sist ovanpå.

Servera till exempel kyckling

Eet smakelijk !