söndag 12 april 2015

Rabarberkaka i långpanna

Första skörden av mina super rabarber. Planterade plantan förra året och kunde skörda samma år! I år verkar den bli superstor, nästan som den är dopad på något sätt????
Denna kaka är super god, saftig inuti och frasig på ytan, perfekt i solen med en kopp kaffe.

Ingredienser:
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
300 g rabarber
1/2 dl pärlsocker
100 g smör

Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smörj en långpanna storlek 35x25
Häll i smeten
Ansa och skala rabarbern.
Skiva i bitar och strö ut över smeten.
Strö över pärlsocker.
Skiva smöret fint och fördela över sockret.
Grädda i ugnen i 30 min
Låt svalna, skiva i bitar och njut med lite lätt vispad grädde eller bara som den är.

Eet smakelijk!