torsdag 7 maj 2015

Nudel sallad med anka

Den här nudel salladen kan man servera med vilket kött som helst vi stekte ankbröst. Det var supergott. Salladen är super fräsch och god och dessutom går den förbereda. Lätt som en plätt!

Ingredienser till 4 pers:

250 g risnudlar
1/2 gurka
1 knippe rädisor
1 näve sockerärtor
1 röd paprika
3 salladslökar
1 kruka koriander
100 g salta jordnötter

Dressing:
2 lime skal och saft
2 msk fisksås
2 msk strösocker
1 vitlöksklyfta
1 msk ljus soja
1 msk riven ingefära

Gör så här:

Börja med dressingen,
Blanda samtliga ingredienser och pressa i vitlöksklyftan.
Rör tills sockret löser sig.

Koka nudlar enligt förpackning.
Skölj dom i kallt vatten så kokningen avstannar.

Kärna ur och skiva gurkan.
Hacka samtliga grönsaker till salladen.
Blanda med nudlarna.
Häll över dressingen och blanda om
Hacka jordnätterna och strö över.

Stek valfritt kött till och njut!

Eet smakelijk!