söndag 6 september 2015

Torskrygg med brynt smör, knaperstekt bacon och blomkålspuré




Har varit lite problem att få tag i fin fisk ett tag men igår fick vi tag i en bit fin, fin torskrygg. Väl hemma så blev det ett hittepå recept som bara blev så himla gott. Jag måste helt enkelt skriva upp hur jag gjorde så jag inte glömmer. Brynt smör som blir så där nötigt gott ymmie, yummie.

Ingredienser:
Torskrygg
Blomkål
Potatis
Vitlök
Mandel
Smör 
Bacon

Gör så här:
Börja med purén. Ta av den sammanlagda mängd blomkål och potatis 2/3 blomkål och 1/3 potatis. Dela blomkålen i större biter och potatisen i mindre så de kan koka tillsammans och bli färdiga samtidigt. Skala en vitlöksklyfta och lägg med i koket. Mängd vitlök, 1 klyfta /2 portion.
Koka vitlök, potatis och blomkål i saltat vatten tills allt är mjukt.

Medans det kokar, stek torskryggen i het panna så den får fin färg och ställ sedan in den i ugnen på 100 grader och låt den bli klar. (56 grader)
Bryn smöret , passa så det precis blir lite brunt.
Hacka mandel och torr rosta i en stekpanna.
Finhacka bacon och knaperstek.

Häll av vattnet från grönsakerna och låt det stå någon minut och ånga av sig.
Ha i en skvätt grädde och en klick smör.
Mixa till en slät pure. 
Smaka av med ev mer salt och peppar.
Lägg upp på tallrikar, pure, fisk bacon och mandel.
Ringla runt lite brynt smör och njut!!!

Eet smakelijk!