torsdag 5 november 2015

Chili och lime kryddad lax med kokosnudlar

Ännu en variant på lax med de kan man ju inte ha för många av. Speciellt inte recept som går fort, är lätta att laga plus är super smarriga.

Ingredienser:
600 g lax
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 msk olja
1 lime
300 g risnudlar
1 burk kokosmjölk
Kyckling fond
Sockerärtor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Finhacka en vitlöksklyfta. Riv skalet från limen och pressa ut saften.  Blanda med 1 tsk sambal oelek, 1 msk socker,1 msk olja med vitlöken och hälften av lieskalet och limesaften
Häll blandningen över laxen.
Stek laxen i ugnen tills den har en innertemperatur på 54 grader. ca 15 min
Koka nudlarna enligt förpackningen.
Hacka den andra vitlöken.
Fräs vitlöken lätt.
Häll på kokosmjölken och låt det koka upp.
Tillsätt resterande limeskal och saft.
Smaka av med sambal oelek och kycklingfond.
Lägg i nudlarna.
Strimla sockerärtorna och lägg med i nudel blandningen.

Eet smakelijk!