tisdag 29 maj 2018

Shakshuka

Det här har jag gjort ett par gånger nu och den börjar bli ett säkert kort. Sist hade vi lite varmt bröd, fetaost och hummus till. Passade också bra att värma i matlådan!


Ingredienser:
2 stora gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
5 stora tomater
2 dl vatten
2 rågade tsk sambal oelek
1 msk spiskummin
1 tsk torkad koriander
Salt
4 ägg
1 kruka färsk koriander

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka löken grovt. Bryn den i lite olivolja och låt den små puttra under lock i minst 10 min. Rör om då och då. 
Tillsätt finhackad vitlök, tomatpuré, grovhackade tomater, spiskummin, torkad koriander och vattnet. Låt det koka ihop under lock i 10 min. Ta bort locket och låt det reducera så det inte är så rinnigt.
Smaksätt med salt och eventuellt mer sambal. Gör fyra "hål" i tomatsåsen. Knäck försiktigt i äggen. Låt dom stelna i ugnen ca 5 min. OBS inte för länge dom ska inte vara hårdkokta.
Strö över hackad färsk koriander.

Servera!