fredag 29 juni 2018

Halloumiburgare med linssallad

Men ännu mera smarr! Vi har haft en bra matvecka helt enkelt hemma. Igår blev det en matig och god sallad med sparris, gröna linser och sesam. Jag kan väl säga att dressingen gjorde rätten. Kan bli en sommarfavorit

Ingredienser:
Halloumiburgare
1 knippe sparris
1 ask baby plommontomater
1 pkt färdigkokta gröna linser
1/2 zucchini
4 salladslökar
ruccolasallad
sesamfrön att strö över

Dressing:
1 citron rivet skal och saft
1 msk honung
1 tsk sesamolja
2 msk citron olivolja
salt och peppar

Gör så här:
Skölj av linserna i ett durkslag och låt dom rinna av.
Hyvla zucchinin. Stek/grilla zucchini och sparris.
Halvera tomaterna och skiva salladslöken. Skär ruccolan grovt.
Blanda samtliga ingredienser till salladen och blanda i dressingen försiktigt.
Lägg upp på ett fat.
Stek till sist halloumin och strössla sesamfrön över alltihopa.

Bon appétit !