tisdag 3 september 2019

Biffsallad asian style

Från att det varit helt dött på bloggen så kommer nu ett recept till. Måste komma ihåg så jag kan göra det igen. Spicy enkelt och riktigt gott

Ingredienser till 2p:
2 skivor entrecote
Marinad till entrecoten:
3 msk japansk soja
1,5 msk socker
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
Svartpeppar, rikligt
Salladen:
Gurka
småtomater
rödlök
rättika
blandsallad
Dressing till salladen:
½ citron, saften
2 msk japansk soja
1 msk sesamolja
3 msk matolja
1 msk honung
½ msk sambal oelek
Garnering
Sesamfrön

Gör så här:
Blanda ingredienserna till köttet och blanda det med köttet i en plastpåse. Låt det ligga och dra.
Hyvla rättika tunnt och lägg upp övriga salladsingredienser på ett stort fat.
Grilla köttet, låt det vila ett par minuter och skiva sedan upp det.
Lägg det ovanpå salladen och häll dressingen över alltihopa.
Garnera med sesamfrön

Gött!