måndag 28 juni 2021

Lök tarte


Älskar man inte recept som är urgoda, superenkla och ser avancerade ut? Då ska man göra den här tarten. R´s betyg var - mums vad god, den här ska du göra igen, ofta! Vi hade den till grillat tillsammans med en tomatpaj. Måste lägga in det receptet på den med med men har ingen bild just nu. Men den passar till typ allt. Bara gör den!

Så här kommer receptet

Ingredienser:

2 knippen färsk lök. 
1 rulle smördeg
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
Ca ½ msk honung
Lite basilika eller timjan
salt och peppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader
Skär av blasten några centimeter i från löken. Dela löken på längden.
finhacka vitlöken. Smält lite smör i en stekpanna och fräs vitlök och basilika lite lätt. Ha i honungen i blandningen och fördela ut löken med snittytan ner i stekpannan. Låt det ligga och steka på medelvärme i en stund, typ 10 minuter.
Ta av stekpannan och täck löken med ett täcke av smördeg. Peta ner kanterna så att ingen ångar ut.

Sätt in stekpannan i ungen så att smördegen får fin färg. Det tar inte så lång tid. max 10 min.
Ta ut stekpannan ta en tallrik och vänd upp tarten.

Voilà! Lätt som en plätt. garnera med lite basilika eller något annat gott.