tisdag 30 december 2014

Varma chili- och vitlöksmusslor



Här kommer en liten tapas som passa både som ensamt drinktillbehör, förrätt eller som en bufférätt

Ingredienser:
1 nät eller ½ kg musslor
1 dl vitt torrt vin
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
25 g smör
persilja

Gör så här:
Rengör och skölj musslorna. släng dom som är trasiga och de som inte vill sluta sig.
Finhacka lök och 1 vitlöksklyfta.
Fräs löken i lite smör.
Tillsätt vinet och lägg i musslorna.
Låt det koka under lock ett par minuter. Rör om då och då så alla kommer i kontakt med vinet.
Häll av musslorna i ett durkslag. Låt svalna så du kan ta i dom.
Öppna musslorna och ta bort ena skalet.
Lägg musslorna i sina skal på en tallrik.
Finhacka de andra två vitlökarna.
Smält smöret.
Lägg i vitlök och chili i smöret och låt de smälta, inte steka.
Häll vitlök och chilismöret över musslorna.
Gratinera i 225 grader tills smöret börjar bubbla.
Klipp över lite persilja och servera.

Eet smakelijk.