onsdag 15 augusti 2018

Mormors smörgåsgurka

Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt.. Men vad gör väl det! Det är ju så gott och lyxigt att den bara får ätas på helger. Och då ska man väl ändå unna sig, eller??

Ingredienser
2,5 - 3 kg Västeråsgurka
Krondill
2 msk senapsfrö

Lag:
4 dl ättiksprit 12%
6 dl vatten
8 dl socker
2 msk salt

Gör så här:
Tvätta och skiva gurkorna på en mandolin.
Varva gurkor dillkronor och senapsfrön i rengjorda burkar. Packa ordentligt.
Blanda ingredienserna till lagen och värm det på spisen till lagen blir klar.
Häll på lagen och sätt på locken. Klart!
Om ett par dagar har du världens godaste smörgåsgurka som håller sig hela vintern.

Heja heja!